Muut kertomukset


Nettiradiomiehen ihmeelliset seikkailut. Keskustelua kahvilassa...


Kertomus amerikkalaisesta yksityisetsivästä. 

Lyhyt kertomus seikkailusta salaperäisessä talossa. 

Vanhat ajat
Kertomus 1800-luvun Kivisten. Sama suku, joka seikkailee tulevaisuuskertomuksessa
Uudet ajat. Kannattaa ensin lukea tämä kertomus ja sitten siirtyä aikajärjestyksessä Tulevaisuuskertomuksiin, muttei välttämätöntä
.

Kertomus Vanhat ajat jatkuu:
Juhannuksena 1887 Johanna Kivinen ja Ilja Järvimerkki avioituivat Helsingin Nikolainkirkossa.
Johannan Sukevan mummo ei päässyt tulemaan, kun ei ole tottunut reissaamaan mutta Forssan mummo ja ukki osallistuivat häihin. Taiteellisena ihmisenä mummo maalasi morsiusparista kaksi taulua, joista toinen lähetettiin Sukevan mummolle. Taulun taakse Forssan mummo kirjoitti kaunokirjoituksella; Helsingin Nikolainkirkko on oikea Kivinen areena.Häävieraat olivat innoissaan, kun vihdoinkin tuli hyvä syy käydä suuressa Helsingissä ja vielä suuremmassa kirkossa. Iljan isä ei tullut, kun ei ole kovin hyvissä väleissä äidin kanssa.Vuonna 1888 Johannalle ja Iljalle syntyi Yrjö-poika. Seuraavana vuonna Yrjö sai siskon, joka kastettiin Ninaksi. Vuonna 1890 syntyi Michelin poika.
Samana vuonna Johannan viisi vuotta nuorempi sisko, Jaana-Mari, pääsi ripiltä eli sai ukonotto luvan. Vuonna 1907 hän tapasi vaaleatukkaisen laivastokapteeniluutnantti, Jooseppi Laaksosen ja miltei heti menivät naimisiin, ettei ihmiset ajattelisi.
Samoihin aikoihin Ilja pääsi laivasto luutnantiksi eli molemmilla siskoksilla on hyväpalkkaiset aviomiehet.
Vuonna 1917 Jaana-Marille ja Joosepille syntyi Jussi-poika. Seuraavana vuonna heille syntyi tyttölapsi, joka Josefiinaksi kastettiin.

Johannan ja Jaana-Marin vanhemmat, Axel ja Anna asuvat yhä Forssassa Vironmäellä. Äskettäin he ovat jääneet eläkkeelle ja tekivät vielä kolmannen lapsen, kun pelit ja vehkeet toimivat.
Johanna ja Jaana-Mari saivat pikkuveljen, joka kastettiin Jormaksi.
(Jatkoa seuraa, niin silloin tulee PDF-muodossa. Toistaiseksi kotisivu muodossa.) 


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita