Brandzer-sarja

Kertomus kertoo saksalaisesta monimiljonääri perheestä, joka alkuvaikeuksien jälkeen muuttaa Pohjois-Suomeen ja pikkuhiljaa heistä tulee laivanvarustajia.
Seuraamme heidän vanhimman poikansa ohdakkeista elämää rauhaisaan avioliiton satamaa mutta millainen avioliitto ja kenen kanssa?

PARHAAT VUODET

Vuosi 2003
Vattulan keskustaan on vastikään valmistunut loistohotelli ja kunnantalo, sillä äskettäin Suomen eduskunta onmyöntänyt kuntaoikeudet ja julistanut Vattulan Suomen ja Euroopan Unionin kokeilukunnaksi. Hotelli sijaitsee kunnantalon eteläpäädyssä, lähinnä pientä läppäsiltaa.

Keskustan pohjoispuolelle on äskettäin rakennettu rautatiesilta, jonka pohjoispuolella puro kapenee ja pikkuhiljaa muuttuu suo-ojaksi, joka kiemurtelee Brandzerien kartanoiden välistä vetiseen pohjattomaan suonsilmäkkeeseen.Kunnantalo vihitään käyttöön maaliskuussa ja hotelli alkukesästä. Hotellilla on loistokas nimi;
Grand Hotel.  Läppäsillan länsipuolella menee Kajaanintie suoraan E63:lle.
Rautatieaseman rakennustyöt ovat jo aloitettu ja tulee Asiakaskadun pohjoispäähän, Digilän kerrostaloalueelle.

Ferryfly pääkonttorin postiosastolle hankittiin huippumoderni postinleimauskone, joka myös punnitsee kirjeet. Enää Jim-Adolfin ja Kristiinan ei tarvitse käsin laskea kirjeitä, joita saattaa pahimmillaan olla tuhansiakin. Lauri on jälleen yksin kopiointikeskuksella, sillä Sami alkoi opiskella papiksi eikä kiinnostunutkaan painoalasta. Lauri ei oikein pitänyt Samista koska tämä oli melkoinen vetelys, joka mieluummin istui kahvihuoneessa lukien seurakuntalehtiä tai sitten surffailee Internetissä etsien hengellisiä kotisivuja.

Jim ja Sami tulivat hyvin toimeen keskenään, sillä heillä molemmilla on samankaltainen huumorintaju. Vähän ennen joulua, kun Sami lopetti kopiointikeskuksella, jolloin Jim kehotti tätä muuttamaan Vattulaan heti papiksi valmistuttuaan, jotta tämä nuori kunta saisi oman pastorin. Sami lupasi ajatella asiaa, ja todennäköisesti tekisi niin, koska Vattulassahan on papinvirka avoinna.Samilla on vähän sellainen tunne, että pian Jimistä paljastuisi jotain suurenmoista, eräänlainen ihmeteko. Jim itsekin on hiffannut, kuinka käsiä on alkanut poltella, ihan kuin niistä virtaisi energiaa.

Hän on varma, että käsissä olisi parantavaa voimaa ja halu parantaa vammaisia. Ehkä voisi tilaisuuden tullen parantaa pikkusiskon naapurissa asuvan Reino Lehtolan, vatuloi Jim-Adolf. Se olisi vaikeaa, kun Reino vaikuttaa äkkipikaiselta niin, että saattaisi ärähtää, jos mustaviiksinen saksalaismies tulisi koskettelemaan.

Joskus Jim on varsikseen pidellyt käsiään Kristiinan niskan päällä, jolloin tämä on tuntenut helpotusta hartia särkyihin, joka on lähtöisin hänen edelliseltä työpaikaltansa Kajaanin keskuskeittiöllä.

Gunther on aloittanut monitoimitalo V3:ssa kitaraopettajana. Kitaratunnilla on kourallinen kitaransoitosta kiinnostuneita, jopa Kajaanista asti. Mukana on kajaanilainen rautalankabändi Harry Lime ja kolmas mies. Gunther on vitsaillut, että kuka helvetti on se kolmas mies, jolloin ruipelomainen Harri naurahti: "Mä oon kolomas mies!" ja nauroi niin, että kaljamaha hytkyi. Muuten Harri on laiharuipelo mutta pallea pursuu kuin pullataikina.Jim Tjäder ja Elli Yrjölä viihtyvät hyvin yhdessä. Iltaisin he tapaavat yhdessä pelata Xboxilla ja siinä välillä suutelevat kiihkeästi.
Sepänkadun varrella on jo monta samannäköistä kaksikerroksisia pienkerrostaloa. Sepänkadun eteläpäässä on Peurasuon sairaskoti, jonka yhteydessä on epidemiasairaala siltä varalta, jos tulisi isompia influenssa epidemioita. Jim-Adolf on nähnyt enneunen lähitulevaisuudesta, että noin 9-10 vuoden kuluttua tulisi isompi epidemia, ehkä jopa pandemia. Unessa on esiintynyt kummallinen kuningas, jonka päässä on kummallinen kruunumainen päähine, joka on koristeltu eurotunnuksin. Unessa kuninkaan kruunun takaa kurkkii Elliä muistuttava nuori nainen päätään puistellen.
Jim tulkitsi unensa enneuneksi ja ehdotti Kainuun sairaanhoitopiirille sairaskodin rakentamista Vattulan rauhallisempaan kohtaan. Keskustaan ollaan rakentamassa hieman isompaa Vattupuiston sairaalaa, jossa Ulrika aloittaa sairaanhoitajana. Parhaillaan hän opiskelee suomen kieltä.

Sepänkadun pohjoispäässä on Siwan myymälä, jonka takana on kaksi L-kirjaimen muotoista korkeaa kerrostaloa. Siwan kohdalla menee poikittaissuunnassa Nurkkakatu, jonka itäpäässä on vielä rakentamattomia tontteja, jossa Nurkkakatu kaartaa pohjoiseen ja etelään Peurasuonkadulle. Peurasuonkatu kulkee Nurkkakadun itäpäädyn läpi pohjois-eteläsuuntaisesti.

Nurkkakadun länsipäässä kulkee pohjois-eteläsuuntaisesti Asiakaskatu, jonka eteläpuolella on monitoimitalo V3 sekä Einarin kuntosali. Pohjoispäässä on rautatieasema.

Asiakaskadulla, Nurkkakadun kohdalla, äskettäin avattu Mercedes-Benzin autokauppa sekä Pizzeria Ateena, joka on Ellin kantapaikka. Siellä hän ja Jim Tjäder tapaavat usein käydä syömässä perjantaipizzat niin, että heille molemmille on alkanut tulla melkoinen läskimaha. Ellillä maha roikkuu, kun taas Tjäderillä on melkoinen röllykkä. Ellin ei pitäisi syödä pizzerioiden pizzoja koska ne ovat liian rasvaisia hänen herkälle vatsallensa. Ruokakauppojen pakastepizzoja hän paremmin sietää.

Asiakaskatuja on kaksi kappaletta; ylempi ja alempi, joista ensin mainittu on oikeastaan pihakatutyyppinen, kun taas alempi on keskustan pääkatu, joka menee rinnakkain Kauppakadun kanssa, katujen välissä on kerrostalokortteleita. Lännempänä, Vattupuron varrella on Itäinen pitkäkatu, joka myös menee pohjois-eteläsuuntaisesti. Itäinen pitkäkadun eteläpäässä on vain käännytyspaikka, josta jatkuu kävelypolku jonkin matkaa kohti etelää, puron suuntaisesti.
Itäinen pitkäkadun pohjoispuolella on keskusta-alueen viimeiset kerrostalot sekä rautatie. Myös Kauppakadun eteläisessä päässä on käännytyspaikka. Katuja on tarvittaessa helppo jatkaa.
Torikadun pohjoispuolella, Itäinen pitkäkadun länsipuolella menee samansuuntaisesti Isokatu, jonka eteläpäässä on vastavalmistunut kunnantalo ja Grand hotelli. Pohjoispäässä on Puroylänkö areenan urheilu- ja uimahalli. Kauppakadun pohjoispäässä on rautatiealikulkutunneli, Kauppaportti, jonka pohjoispuolella tie jakautuu Lintulantiehen ja Kauppaportintieksi.

Kauppakeskus Calevalan takana, Asiakaskadun toisella puolen, on Vattupuisto, jonka reunalla on äskettäin valmistunut keltatiilinen Vattupuiston sairaala. Ulrika innoissaan odottaa tulevaa työpaikkaansa. Hänen ei välttämättä tarvitsisi käydä töissä, kun asuu monimiljonääriperheeseen kuuluvan pojan kanssa.

Calevalan etupuolella on bulevardimainen Kauppakadun kävelykatuosuus, jonka keskelle on istutettu lehmuksia pareittain. Kävelykatu on torin ja Nahkurinkadun välissä. Lehmusbulevardi menee Torikadulta Kauppaportille.

Kauppakeskus Calevala sijaitsee Makasiinikadun ja Urho Kekkosen kadun välissä. Urho Kekkosen kadun ja Kauppakadun kulmauksessa, kauppakeskusta vastapäätä, on Keskustapuolueen konttori ja sen vuoksi tämä välikatu nimettiin Kekkosen mukaan. Keskustapuoluekonttoria vastapäätä, Urho Kekkosen kadun puolella, on hautaustoimisto sekä Vivi's Designin myymälä, jossa myydään yrityksen valmistamia vaatteita sekä Annika Hopeaisen suunnittelemia pehmoeläimiä. Siellä myydään myös Marit Blodbarmin äänitteitä.Makasiinikadun ja Kauppakadun kulmauksessa, Kauppakeskus Calevalan talossa, on juuri aloittanut Anttilan tavaratalo. Kauppakeskuksella on jo monta pikkuputiikkia, joista Anttila on suurin. Kauppakeskuksen toisessa kulmauksessa on Alkon myymälä, jotta vattulalaiset saisivat perjantaipullonsa.

Tammikuun lopulla Jim-Adolfilta oli vähällä päästä itku koska hänen suosikkiradiokanavansa Radio Mafia muuttui YLE X:ksi, jossa ei enää ole samanlaista mafiaromantiikkaa. 90-luvun alussa, kun Radio Mafia perustettiin, niin silloin Jimillä oli äärimmäisen vahva mafiakuume joka Rave-villityksen ja psyykkisen vaivan yhteisvaikutuksen takia oli lähellä viedä Jim-Adolfilta hengen mutta onneksi äiti ehti ajoissa pelastaa poikansa hengen. Se oli todella järkyttävää koko perheelle. Itsemurhayritys herätti Jim-Adolfin ja päätti mennä Lapinlahden mielisairaalaan hoitoon, jossa tapasi Ellin, Mikko Kaanisen sekä Vihtori Näsin. Itsemurhayrityksestä oli sekin hyöty, että sen ansiosta Jimin salainen ihastuminen serkkutyttöihin paljastui, nimittäin hän oli kirjoittanut jäähyväiskirjeeseen serkkutyttöjen nimet.
Miltei heti mielisairaalasta päästyään Jim pirautti Ulrika-serkulle ja pyysi häntä tulemaan kylään kartanoonsa, jonka isä oli rakennuttanut sillä välin, kun poika oli mielisairaalassa. Kartanonsa Jim nimesi Brandzers hoviksi. Kartano sijaitsee Läskelänkadun itäpäässä. Läskelänkatu on yksi Lintulan sivukaduista, jonne pääsee Tasankotieltä. Tasankotien eteläpuolella on rautatie ja pohjoispuolella on rakentamaton tontti, jonne tullaan rakentamaan vanhustenpalvelutalo sekä pienteollisuutta.

Tasankotien varrella asuu Alppilan perhe, johon Jim-Adolf tutustui, kun perheen äiti perusti kukkakaupan Runkokukkulantielle. Aluksi kukkakaupan nimi herätti Jimissä ahdistusta koska hänen murhaamansa koulukaveri oli samanniminen. Niinpä Jim kehotti Mirja Alppilaa vaihtaa kaupan nimen Alppiruusuksi, johon tämä suostuikin.Lintulantie on samannimisen kaupunginosan pisin tie, joka alkaa Kauppaportilta päättyen Vivin hovin ja Villa Reinon porteille.

Lähes päivittäin Jim-Adolf tapaa kuunnella pohjoissaksalaista Radio Noraa Internetin välityksellä. Hän kehui kyseistä kanavaa nettikaveri Reuterille, joka heti seuraavassa viestissä haukkua räksytti radiokanavan kaupalliseksi roskaksi. Reuter kutsuu kyseistä radiokanavaa Shit-Noraksi. Tämä koskee Jimiä sydämeen sillä hän rakastaa tämänkaltaisia radioasemia, jotka lähettävät uutisia, ajankohtaisohjelmaa, mainoksia sekä paljon pop-musiikkia. Hän pitää kovasti kyseisestä naisen nimestä, vaikkei tunne yhtäkään Noraa. Jos joskus tekisi lapsen Ulrikan kanssa, niin ehkä lapsen nimeksi voisi laittaa Nora yhdellä oolla, kuten Jim on monesti vatuloinut.

Jimistä on mukava kuunnella radiomainoksia, koska ne ovat useimmiten humoristisia ja antavat lisää ideoita Arrow-kertomukseen, joka koko ajan kasvaa. Jim ei vielä tiedä kuinka pitkälle jatkaisi kertomustaan. Kevättalvella Reuter kertoi, että Saksassa on juuri aloittanut harrastaja nettiradio nimeltä Rundfunker.com, ja kehotti Jimiä kuuntelemaan Shit-Noran sijasta.Pikkuhiljaa Jim joutui tämän harrastaja voimin pyöritettävän nettiradion pauloihin koska se soittaa runsaasti saksalaisimitaattorin kappaleita sekä sen juontaja Dj Spirituksella on niin hyvät jutut, ettei sitä voi olla kuuntelematta. Rundfunker.com soittaa erilaista musiikkia kuin oikeat, viralliset suuret radioasemat.
Jimin harmiksi Rundfunker.comilla ei ole mainoksia eikä uutisia, vaan huumorikappaleiden välissä tulee aivan liikaa heviä, mutta vähitellen hevimusiikki väistyy pop-musiikin tieltä, ja se ilahduttaa Jimiä. hän ihastui erityisesti humoristiseen Pizza Gesang kappaleeseen, jossa tuntematon Pizza Dogge huumorilaulaja laulaa huonolla saksan kielellä; Warum du nicht lieben meine Pizza? Tätä kappaletta Rundfunker.comin Dj Spiritus soittaa hyvin ahkerasti niin, että siitä on tullut melkein kuin tunnussävel. Lisäksi hän tapaa soittaa pikkutuhmaa porkkanabiisiä, jossa kokonainen porkkana juuttuu synnyttimeen. Kyseisen kappaleen Jim on kuullut myös ukkivainaan pornokasetilta.Dj. Spiritus on keski-ikäinen harva ohuttukkainen Arnold Steinheidewald, joka asuu yksin paksun mustan kissan kanssa pienessä keskisaksalaisessa pitäjässä. 

Dj. Spiritus tekee yhteistyötä erään bonnilaisen harrastaja nettiradiomiehen kanssa, jolla on hassuniminen Radio Natur-Abend. Bonnilaisella on ärsyttäviä uusnatsien kujeita eli hänelle ei kannata mennä ylistämään eurooppalaista integraatiota. Jim on huomannut, että bonnilaisjätkä tapaa netissä ylistää äärioikeistolaista Wahrdeutscher puoluetta. Puoluejohtajana on lihavahko Tim Anklang. Jimiä toden teolla vituttaa tämän natsipuolue koska se vastustaa eurooppalaista yhteistyötä. Jimiä myös ärsyttää se, kun Radio Natur-Abend koko ajan mainostaa kyseistä puoluetta ja ilkkuu pakolaisille. Bonnilaisjätkä käyttää nimimerkkiä Dj Junge, ja on kova vittuilemaan toisinajattelijoille.

Muuten Jimistä tämä hassu ja hullunkurinen radioasema on mainio, jopa parempi kuin Rundfunker.com. Harmi vaan, kun sen ylläpitäjä on haksahtanut natsiksi. Dj. Junge on hyvin salaperäinen eikä suostu paljastamaan oikeaa nimeään, joka johtunee siitä, kun hän jakaa eli warettaa avoimesti musiikkia FTP-palvelimeltaan. Myös Rundfunker.comkin Dj Spiritus jakaa musiikkia ja elokuvia suoraan omalta palvelimeltaan, vaikka tämä on laitonta.

Nämä kaksi harrastajanettiradiota lähettävät joka ilta, jolloin juontajat kehottavat kuuntelijoita siirtymään Chatin puolelle, jossa voi toivoa musiikkia sekä keskustella juontajien kanssa. Jimkin alkoi jälleen chattailla koska hän on melkoinen linssilude. Nimimerkiksi Jim otti tälläkin kertaa sen tutun Mr. Arrown koska se on sopivan lyhyt ja tähän asti toiminut hyvin. Tämä nimimerkki herättää huomiota sekä keskustelunaiheita, ja se on tarkoituskin.Jim nimimerkkinsä turvin alkoi mainostaa omia kotisivuja sekä Brand Lineä. Muutaman viikon kuluttua joiltakin kanssa chattaajilta alkoi palaa käämit tämän ainaisen mainostamisen takia, mutta Jim viis välitti ininöistä ja jatkoi mainostamista. 
Eräänä päivänä Reuter lähetti Jimille tulikivenkatkuisen sähköpostiviestin ja päpätti; Jotkut chattilaiset kertoivat, että sinä olet yliaktiivinen Rundfunker.com chatissa ja mainostat kotisivujasi... ja kehotti käyttäytymään rauhallisemmin. Jim yritti kaiken kiistää mutta turhaan, sillä Reuter ei hätävalheisiin usko. Vaikuttaa siltä, että tällä mystisellä Reuterilla on käsittämätön kyky nähdä sähköpostiviestistä, että kirjoittaako viestin lähettäjä totta. Hän väittää, että kolme pistettä sanan lopussa tarkoittaisi törkeää valhetta. Reuter jatkoi viestissään; Minulle on lähetetty kaikki sinun Chat-repliikkisi ja siellä on todella järjettömiä huulenheittoja kuten esimerkiksi, että Mr. Arrowilla olisi 1vuotias poika, jonka takapuolen Arrow olisi käynyt välillä pyyhkimässä, ja myöhemmin sama yksivuotias olisi chattailut Internetissä. Reuter kehotti vaihtamaan nimimerkkiä ja olemaan rauhallisempi. Hän lisäsi, että Dj Spiritus olisi ollut hermoromahduksen partaalla. Lisäksi Reuter moitti, että Jim oli mainostanut hänenkin kotisivuaan ja sen tähden hänen oli pakko poistaa sivunsa Internetistä, ettei siellä alettaisiin ravata.Tätä Jimin on vaikea käsittää, että minkä takia kotisivulla ei saisi käydä? Juuri sen vuoksihan kotisivut on perustettu, että siellä käytäisiin. Tähän Reuter ei suostunut vastaamaan, vaan uhkaili täydellisellä vaikenemisella. Reuter säilytti ainoastaan radiosivunsa sekä radioasemien tunnussävel kokoelmansa, koska sinne on linkitetty muilta radiosivuilta. 

Jim päätti pitää muutaman viikon tauon chattailussa, ettei hermostuttaisi sähköpostikirjeenvaihtajaansa, sillä hänestä on todella rattoisaa käydä keskusteluja Saksan radiorintamasta. Jim ei todellakaan halua menettää nettikaveriaan, jonka kanssa on keskustellut kaikenlaisista asioista kuten Jussi Lintuvuoren rykimisestä. Seksiin Reuter ei suostu ottamaan kantaa, ja se kummastuttaa Jimiä. Hän päätti pitää muutaman viikon tauon chattailussa, jonka jälkeen vaihtaa nimimerkkiä ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Jimiä vähän epäilyttää, että Reuter olisi itse ollut chatissa valenimellä. Häntä epäilyttää nimimerkki Hammer, joka on muutaman kerran puuttunut kotisivujen mainosteluun, mutta kiistää tuntevansa Reuterin. Nettiradiojuontajat eivät ole moittineet Mr. Arrowia pikemminkin he ovat kehuneet tämän huumorintajua sekä ihmetelleet, että mitähän nestettä Mr. Arrow on mahtanut nauttia.
Juontajat kehottivat kuuntelijoita lähettämään kuvia radioaseman kotisivulle ja tietenkin Jimkin lähetti oman panoksensa. Hän lähetti kuvan, joka on otettu töissä kopiointikeskuksen kahvihuoneessa, jossa Lauri kirjoittaa jotain kiinteistönhoitaja Jannelle ja Jim itse juo Whisky-lasista vissyvettä. Samikin on kuvassa mukana ja lukee Kainuun sanomia. Raymond otti kuvan, joka laitettiin pääkonttorin kotisivulle.
Nyt Jim lähetti saman kuvan Rundfunker.com nettiradion juontajille, jotka laittoivat sen kuvagalleriaan. Lisäksi Jim lähetti itse piirtämiä kuvia Dj Spirituksesta sekä Dj Jungesta. Kaikki nämä kuvat he julkaisivat kotisivullaan.


Lyhyet kertomukset, joissa yhteyksiä Parhaat vuodet kertomukseen. 


BRASAT

Kertomus ruotsalaisesta yksinhuoltajaisästä, josta tulee menestyvät yrittäjä.

Kertomus ruotsalaisperheestä, josta tulee yrittäjiä ja perustavat jopa kaupungin. AURINKOPUOLI 
Kertomus Suomen ruotsalaisesta perheestä.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita